Een bankoverval in de Spaanse stad Alicante liep even anders dan gepland. Een overvaller raakte in gevecht met klanten en bankmedewerkers, en verloor daarbij zijn beenprothese. De man is gearresteerd.

Vrijdagmiddag stormden twee mannen een bank van Sabadell in de Zuid-Spaanse stad Alicante binnen. Zwaaiend met een pistool eisten ze geld van de baliemedewerker. Oplettende klanten en medewerkers zagen echter dat het pistool nep was. Daarop brak een gevecht uit. Een van de overvallers werd tegen de grond gewerkt en verloor daarbij zijn beenprothese, wat ontsnappen voor de ongelukkige crimineel onmogelijk maakte.

Doordat het alarmsysteem was afgegaan, kon de politie snel ter plaatse zijn. De eenbenige overvaller werd vervolgens eenvoudig gearresteerd en meegenomen naar het lokale politiebureau. Het zou gaan om een 45-jarige Italiaan die al bekend was bij de autoriteiten, schrijven lokale media.

Zijn collega-overvaller was beter ter been en wist zodoende wel te ontsnappen. De politie is nog naar hem op zoek. Er is geen geld gestolen.