Drie mensen zijn dood en honderden zijn gewond geraakt nadat slecht weer hordes giftige schorpioenen uit hun schuilplaatsen verdreef waarna ze naar de straten en huizen vluchtten.

Hevige regen, stofstormen en sneeuw vorige week in de zuidelijke stad Aswan verdreven zowel schorpioenen als slangen, meldt Al-Ahram, een door de regering gerunde Egyptische krant. Drie mensen zijn overleden aan schorpioensteken en tot nu toe zijn 450 mensen gewond geraakt door de steken, meldt BBC News, daarbij verwijzend naar een niet nader genoemde gezondheidsfunctionaris.

Degenen die gewond zijn geraakt, worden volgens Al-Ahram behandeld met antigif in ziekenhuizen en in medische centra die zich in meer afgelegen gebieden bevinden. Gezondheidsfunctionarissen hebben zelfs artsen ingeschakeld die op vakantie waren om de toestroom van patiënten te helpen behandelen.

Ondertussen wordt aan de bewoners gevraagd om binnen te blijven. Ashraf Attia, gouverneur van Aswan, beperkte ook een tijdlang het verkeer en sloot lokale snelwegen af ​​om ongelukken als gevolg van beperkte mobiliteit in de regen te voorkomen, meldt de outlet.

Schorpioensteken kunnen dodelijk zijn. Volgens de Saint Louis Zoo is met name de Egyptische dikstaartschorpioen, een soort die in heel Noord-Afrika voorkomt, beschreven als een van de dodelijkste ter wereld.