Boswachter Luc Roosen is op zoek naar een vrachtwagenchauffeur die vrijdagavond aan het crossen was in Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen.

"Het is echt asociaal. Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt de boswachter bij Omroep Brabant. Hij is woest. "We hebben weleens vaker te maken met crossmotoren, maar dit verwacht je niet."

Roosen kreeg de beelden van de crossende truck gisteravond toegestuurd. "Dit is een Natura 2000-gebied, met heel kwetsbare vegetatie", reageert hij. "In de avond en nacht hoort hier rust te zijn. En dan komt er eentje met de Dakar-truck hier even gas geven! Hij manoeuvreerde gewoon over de grote keien bij Bosch en Duin."

De beelden zijn duidelijk genoeg. De vrachtwagen is beplakt met reclame en heeft inderdaad deelgenomen aan de Dakar-rally, bevestigt Martin van den Brink, voormalig eigenaar en rallycoureur bij Omroep Brabant. "Die truck is verkocht en helaas staat onze reclame er nog op", zegt Van den Brink.

Met de verklaring van de coureur is de herkomst van de truck achterhaald, maar de schuldige nog niet. Boswachter Luc Roosen hoopt die alsnog snel te achterhalen. "Ik wil graag een woordje spreken met deze chauffeur!"