Een Britse Tesla-bestuurder maakte het onlangs wel héél gezellig toen hij in de file stond. Op het grote scherm van het dashboard speelde hij immers stoute filmpjes af. Hij werd echter gespot door een achterligger.

Dan Kitchener stond vorige week woensdag in de file ter hoogte van Addington, een gebied in de regio Groot-Londen. Voor hem reed een Tesla Model 3. De bestuurder van de elektrische wagen van zo’n 60.000 euro begon wat te spelen met het scherm vooraan in de wagen, maar plots werd er porno afgespeeld.

Kitchener vond het wel een grappig zicht en maakte er enkele foto’s van. «Ik stond perplex. Het leek me één of andere website waardoor hij aan het scrollen was. Ik kon het niet geloven», vertelt hij in Daily Mirror. «Ik vond het voor één keer niet erg om in de file te staan. Ik had een mooi uitzicht. Net wanneer je dacht alles gezien te hebben…», lacht hij.

Naar filmpjes of foto’s kijken op je scherm tijdens het rijden is illegaal en wordt – net als het gebruik van een smartphone achter het stuur – beschouwd als een overtreding van de derde graad, waarbij je iemand rechtstreeks in gevaar brengt. Overtreders riskeren een boete van 174 euro.