Man geteisterd door wilde zwijnen die voor zijn wielen komen

Bij een botsing met een wild zwijn in Loenen is maandagochtend een scooterrijder gewond geraakt. De onfortuinlijke snorfietser was inmiddels bekend met het gevaar dat de dieren met zich meebrengen, want dit was al de derde keer dat de jongeman in aanrijding kwam met een wild zijn. Dat meldt Omroep Gelderland.

Het ongeval gebeurde maandagmorgen rond half zes op de Groenendaalseweg in Loenen. De man was onderweg naar zijn werk toen hij plots in aanvaring kwam met de krulstaart. Hij kon het plotseling overstekende dier niet meer ontwijken en reed vol op het dier in. De scooterrijder kwam hierbij hard ten val en hield aan het ongeluk schaafwonden en een pijnlijke knie over. De snorfiets is zwaar beschadigd geraakt en het wilde zwijn is het bosgebied in gestrompeld.

De snorfietser kwam twee keer eerder in botsing met een soortgelijke krulstaart. Vorig jaar kwam had de man op dezelfde weg een aanvaring met een gewond zwijn dat na een aanrijding op de weg was blijven liggen. Ook raakte de man als automobilist in Belgiƫ een soortgelijk varken.