Een 29-jarige vrouw uit de Surinaamse hoofdstad Paramaribo die afgelopen maandag door haar werkgever op non-actief werd gesteld heeft geen poot om op te staan.

De dame is al vaker door haar baas erop gewezen dat haar verslaving – het dagelijks eten van zeer grote hoeveelheden pepers- de oorzaak is dat ze haar werk niet meer naar behoren kan doen.

Volgens informatie gaat de vrouw tijdens werkuren extreem vaak en langdurig naar het toilet omdat ze maag– en darmklachten heeft ontwikkeld, wat ten koste gaat van haar werkprestaties en het aantal effectieve werkuren.

De 20-plusser mag weer aan het werk verschijnen zodra zij haar medisch probleem, waar ze zelf schuldig aan is, heeft opgelost.

Het KIVC dat door de werkneemster werd benaderd voor interventie, heeft in een gesprek met haar duidelijk erop gewezen dat zij zelf verantwoordelijk is voor haar klachten en problemen aan het werk.

Het VrouwenCollectief laat verder aan GFC Nieuws weten dat werkgevers recht hebben op krachten die zich voor de volle honderd procent kunnen inzetten.

Als een persoon zelf kiest voor een leefstijl waarbij je uren per werkdag op het toilet moet doorbrengen omdat je buikkrampen hebt, kun je moeilijk verwachten dat de directie van een bedrijf dat op langere termijn zal goedkeuren”.

“Met de dame is afgesproken dat ze desnoods professionele hulp moet zoeken indien ze niet kan stoppen met het consumeren van pepers”, aldus het VrouwenCollectief.

Het is alom bekend dat het eten van vooral rode pepers zorgt voor de aanmaak van de neurotransmitter endorfine.

Volgens verscheidene experts geeft endorfine een euforisch gevoel, vandaar dat het ook het gelukshormoon wordt genoemd.

Hoe meer pepers er wordt gegeten, hoe meer endorfine er wordt aangemaakt. Amerikaanse deskundigen beweren dat dit de reden kan zijn dat sommige mensen verslaafd raken en de behoefte voelen om steeds meer pepers te nuttigen.

Een deel van hen kan er niet meer zonder.