Een 9-jarige jongen heeft bij een bijzonder ongeluk met een stamper en vijzel een deel van zijn geslachtsdeel geamputeerd. Na een operatie kwam hij er gelukkig nog goed vanaf.

Het tragische geval van de 9-jarige jongen, wiens identiteit verder onbekend blijft, wordt beschreven in het vakblad Urology Case Reports. Daarin schrijven de artsen die hem behandelden dat de jongen op de spoed werd binnengebracht nadat hij eerst uit een ander ziekenhuis kwam. Hij verkeerde in goede algemene gezondheid, maar door een akelig ongeluk was zijn piemel deels geamputeerd.

Wat was er gebeurd? De jongen was groenten aan het pletten met een grote vijzel en stamper toen hij daarbij per ongeluk ook zijn eigen wortel fijnstampte. De schade was behoorlijk ernstig: een deel van de eikel was geamputeerd en zijn plasbuis was volledig uit elkaar gescheurd. De artsen konden die chirurgisch weer aan elkaar verbinden met een katheder en probeerden de rest van zijn geslachtsdeel zo goed mogelijk te reconstrueren. Nadien moest de jongen nog 25 dagen in het ziekenhuis verblijven. Een jaar na het vreselijke ongeluk was de jongen volledig hersteld, op een «manier die esthetisch acceptabel was», klinkt het.
Foto