Een Amerikaanse vrouw zou onder valse voorwendselen een coronalening hebben aangevraagd. Het geld dat was bedoeld voor haar schoonheidssalon, zou gebruikt zijn om een huurmoordenaar te betalen.

De 33-jarige Jasmine Martinez zou met het geld een man hebben betaald om de 24-jarige Le'Shonte Jones te vermoorden. Jones werkte als TSA-agent en werd vorig jaar op klaarlichte dag vermoord waar haar 3-jarige dochter bijstond. Het meisje raakte gewond.

Bankafschriften van Martinez een paar dagen voor de moord, doen vermoeden dat zij de huurmoordenaar heeft betaald. De partner van Martinez is ook opgepakt, hij zou de huurmoordenaar met zijn vriendin in contact hebben gebracht.

De eigenaresse van een schoonheidssalon had een coronalening aangevraagd voor het geld. Bij de financiële instanties zou ze hebben aangegeven het geld nodig te hebben om de boel draaiende te houden. Het lijkt er inmiddels op dat ze de huurmoordenaar heeft betaald van de lening, schrijft The Miami Herald.

De reden van de moord is vermoedelijk dat Jones zou getuigen tegen Martinez. De twee kennen elkaar al langer. In 2016 zou Martinez Jones hebben aangevallen omdat ze haar ex-vriend zou daten. De zaak werd uiteindelijk geseponeerd. Twee jaar later is Martinez gearresteerd omdat ze Jones in elkaar zou hebben geslagen. In 2020 zou Martinez inmiddels ex-partner Jones hebben aangevallen, hij wacht zijn zaak in gevangenschap af.