Forum voor Democratie doet in Arnhem mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. In een verkiezingsbericht op Twitter gebruikt de Arnhemse tak van de partij van Thierry Baudet wel een heel bijzondere achtergrond: de skyline van Nijmegen. Dat zorgt voor verbazing en ergernis.
Foto

In het bericht worden onder de noemer ‘Voor de burger’ wat punten uitgelicht waar de partij voor wil strijden in de Arnhemse gemeenteraad, zoals goedkoper parkeren, lagere belastingen, woningen voor starters en bindende referenda.

Toch wordt de aandacht van veel Twitteraars afgeleid door de achtergrond van het bericht: daarop prijkt prominent de Stevenstoren in Nijmegen, net zoals de rest van de Nijmeegse skyline aan de Waal. Pikant, gezien de rivaliteit tussen beide Gelderse steden.

Er wordt dan ook met wat onbegrip gereageerd onder het bericht: ‘Is dit een grap van NEC-supporters’, vraagt iemand zich af. ‘Nee, echt betrokken bij de stad’, vindt iemand anders. ‘Arnhem en Nijmegen verwisselen, dan wil je echt geen stemmen he.’

Lijsttrekker Gino Luurssen was vooralsnog niet beschikbaar voor commentaar.