Mirakels gebeuren dan toch. Een niet nader genoemde vrouw uit de Oost-Amerikaanse staat Maryland beleefde een ware rotdag toen ze in een auto-ongeluk verzeild raakte en haar auto naar de schroothoop moest brengen. Al zorgde het ongelukkige voorval rechtsreeks voor een grote meevaller van maar liefst 25.000 dollar.

Je auto verliezen kan een serieuze roofbouw plegen op je financiële welzijn. Er valt dus niets te winnen als je jouw auto in de prak rijdt. Of toch? Eén vrouw kon er op miraculeuze wijze 25.000 dollar uit halen, dankzij een combinatie van brute pech en dom geluk.

Een week na het ongeval, op Valentijn, nam de vrouw deel aan de loterij bij een supermarktje in Ellicot City in Maryland. Ze gokte met vijftig cent op de trekking ’s avonds en de trekking van de dag erop. En de cijfers ze gebruikte? Die van de nummerplaat van de auto die ze net total loss reed.

Toen ze dag erna haar loterij-app controleerde, kon ze haar ogen nauwelijks geloven: ze had 25.000 dollar gewonnen met die cijfers. «Ik belde mijn vriend en zei: ‘Kan je dit nu geloven?’», zei ze volgens het persbericht van Maryland Lottery. Ze kon het geld op geen beter moment gebruiken. Ze ging terug naar de supermarkt, cashte haar prijs en kocht er meteen een cabriolet mee.

Het kan verkeren, zei Bredero.