Tanken is nog nooit zo duur geweest: de benzineprijzen breken record na record. Maar verschillende tankstations in Nederland trekken zich daar niets van aan, daar kun je deze week namelijk tanken voor de prijs van twintig jaar geleden. Het zorgt voor lange rijen bij de tankstations.

Het gaat om een jubileumactie van tankstation TinQ. Zij bestaan twintig jaar en bieden daarom deze week op sommige plekken in Nederland brandstofprijzen aan van twintig jaar geleden.

En dat scheelt een hoop, want waar je nu voor benzine gemiddeld €2,357 betaalt, betaalde je twintig jaar geleden €1,171. Voor Diesel betaal je nu gemiddeld €2,067, twintig jaar geleden was dat €0,860.

Dat de brandstofprijzen zo hoog zijn op dit moment kwam aanvankelijk doordat de vraag toename door het economisch herstel na de coronacrisis. De laatste tijd speelt uiteraard de Russische inval in Oekraïne een belangrijke rol.

Tot en met vrijdag zijn er elke dag vier tankstations in het land die de extreem lage prijzen aanbieden, een uur lang. Vandaag zijn de tankstations in Venray, Kampen, Ospel en Veenendaal aan de beurt. Zondag gaat het om nog eens twintig tankstations.

In Venray, waar de actie om 10:00 uur van start ging, zorgen de prijzen al voor hele lange rijen.