De beelden worden nog altijd veel gedeeld op sociale media: een jongetje, ogenschijnlijk moederziel alleen, dat huilend de Pools-Oekraïense grens oversteekt. Het zijn schrijnende beelden die veel reacties oproepen. De Poolse grenswacht laat nu via Twitter weten: het jongetje is veilig bij zijn gezin.

"Kleine jongen steekt alleen de grens over. Super verdrietig", is één van de vele berichten die gedeeld worden op Twitter.

Een ander twittert bij beelden die gedeeld werden door CNN: "Ik wil dat Poetin deze kinderkreet elke nacht in een droom hoort"

Kinderen soms alleen op de vlucht
Het feit dat soms kinderen alleen de grens oversteken, daar is ook in de uitzending van RTL Nieuws aandacht aan besteed.

dinsdagavond om 18.00 uur en in de late uitzending zagen we een ander jongetje, de 11-jarige Hassan. Met alleen een tas met spullen en een paspoort kwam hij de grens met Slowakije over. Op zijn hand een telefoonnummer.

In diezelfde uitzending werden ook beelden getoond van het huilende jongetje waarover op Twitter zoveel te doen is. "Maar gelukkig is hij niet alleen", werd in de uitzending al gezegd. Volgens de journalisten van persbureau Reuters die hem filmden, loopt zijn moeder voor hem uit. De video is gedraaid op zaterdag 5 maart.
Foto

De Poolse grenswacht bevestigt dat specifiek dit jongetje niet alleen was toen hij de grens overstak. "Graag willen wij u mededelen dat, in tegenstelling tot de helaas verspreide informatie in de media, de 4-jarige Walery niet alleen de grens is overgestoken."

De kleuter liep daar met zijn gezin. Bij de grensovergang van Medyka kreeg hij cadeautjes van agenten, zo vermeldt de grenswacht verder in deze tweet. "Hij en zijn gezin zijn veilig in Polen."