Op sommige cruiseschepen mag het wat meer zijn. Zo ook voor een schip van Norwegian Cruise Lines waar je een ritje kan nemen op een indrukwekkende waterglijbaan met dubbele loopings op het dek en over de oceaan. Voor een jonge vrouw werd die waterpret al snel een verschrikkelijke ervaring toen ze achterwaarts teruggleed en vast kwam te zitten. Dat blijkt uit een virale video op TikTok van YMGTravels.

Het incident werd volledig gefilmd door de reisorganisatie. YMGTravels deelde de video op TikTok die binnen de vier dagen viraal ging en meer dan 15 miljoen views vergaarde. De beelden kregen de titel «Wanneer de looping van de glijbaan faalt».

Voor vele volgers representeren de claustrofobische beelden hun ergste nachtmerries. De afdaling van de vrouw verloopt in eerste instantie op wieltjes, tot de eerste looping. Net voordat ze de top bereikt, glijdt ze plots achterwaarts terug naar beneden. Daardoor komt ze vast te zitten helemaal aan de voet van de looping, nét boven het stukje glijbaan dat vlak boven de oceaan bengelt.

«Ik zou zo hard een paniekaanval gekregen hebben in haar plaats», schrijft een volger. «Ik kan dit niet bekijken, het voelt alsof ik stik», klinkt het bij iemand anders.

Al bij al kon de jonge vrouw gelukkig snel verlost worden uit de buis. «De vrouw zat niet lang vast in de waterglijbaan. Er is een deurtje aan de zijkant van de glijbaan waardoor ze snel bevrijd was», vertelde YMG Travels aan Fox News. «Het ging zelfs zo snel dat toen ik ging kijken wat er aan de hand was, ze al ontsnapt was en klaar was om nog eens van de glijbaan te gaan.» Norwegian Cruise Line heeft nog niet gereageerd op het incident.