Trainer Frank Lampard heeft een gebroken hand overgehouden aan de overwinning op Newcastle United, een wedstrijd die sowieso al een bizarre ontknoping had op het veld. In de feestvreugde die ontstond langs de kant bij het vieren van het winnende doelpunt blesseerde Lampard zijn linkerhand.

"Ik weet niet eens hoe het is gebeurd...", vertelde Lampard na afloop tegen een journalist van de BBC. "Enkele minuten na het doelpunt voelde ik ineens mijn hand trillen. Er is iets gebroken. Maar drie punten voor een paar gebroken botjes: ik vind dat een goede deal. Daar heb ik geen problemen mee."

De wedstrijd tussen Everton en Newcastle United werd tegen het einde wakker geschud door een protestactie van een groep jonge Engelse klimaatactivisten die vaker op ludieke wijze protesteren op evenementen. Het opvallende protest zorgde ervoor dat de wedstrijd veertien minuten extra tijd kreeg.

Everton kwam met tien man te staan na een rode kaart en de ploeg van Lampard was gedwongen te verdedigen. Aan één uitbraak had Everton vervolgens genoeg om toch de drie punten te pakken. Alex Iwobi scoorde en stelde drie belangrijke punten veilig (1-0). Everton staat nu namelijk drie punten los van de degradatiestreep.