Twee jongetjes van 6 en 8 jaar die een maand geleden als vermist waren opgegeven, zijn verzwakt maar levend teruggevonden in het Amazone-gebied in Brazilië. Ze zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Glauco en Gleison, die behoren tot de inheemse Mura-stam, waren op 18 februari op vogels aan het jagen. Ze verdwaalden. Honderden mensen die in de omgeving van het gebied wonen, hebben samen met politie en brandweer wekenlang naar de broertjes gezocht.

De zoektocht werd bemoeilijkt door het slechte weer: het regenseizoen is in volle gang. Op 24 februari gaven de hulpdiensten het op, maar een groepje bewoners bleef zoeken.

Bij toeval werden de jongetjes afgelopen dinsdag gevonden door een man die bomen aan het kappen was.

Hij hoorde de jongetjes om hulp roepen, ging ernaartoe en vond ze liggend op de grond. Ze zaten onder de schrammen en waren ernstig verzwakt. Volgens lokale media hebben de jongens tegen hun ouders gezegd dat ze al die tijd niets hadden gegeten. Ze bleven in leven dankzij het drinken van regenwater.

Glauco en Gleison zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Manicoré. Volgens artsen zijn ze ernstig ondervoed, maar de verwachting is dat ze volledig zullen herstellen.