Hoe gek je het ook kan bedenken, er is een wereldrecordhouder voor alles. Sinds 1955 maakt Guinness World Records jaarlijks een boek vol wereldrecords. In die tijd zijn er al een heleboel vreemde prestaties de revue gepasseerd. Dit zijn de tien bizarste records.

Meest verscheurde telefoonboeken binnen een minuut door een vrouw
Linsey Lindberg scheurde in een minuut maar liefst vijf telefoonboeken van meer dan duizend pagina’s met haar blote handen. Van een powervrouw gesproken!

Meeste ijsbolletjes op een hoorntje
Zin in een ijsje? Zelf met de grootste honger krijg je dit ijshoorntje niet op. De Italiaan Dimitri Panciera maakte een ijsje met 121 bolletjes.

Meeste gewicht aan de oogleden
Er bestaat een record voor het zwaarste gewicht aan de geslachtsdelen, maar ook de oogleden kunnen een gewicht heffen. Chayne Hultgren kon in 2009 411,65 kg optillen met zijn oogleden. Dat deed hij door een kar met drie mensen en meer dan 100 kg aan metalen gewichten voort te trekken. Chayne gebruikte vishaken om de kar met zijn ogen te verbinden, die haakte hij vast aan zijn schedelbeenderen onder zijn oog.

Grootste hoeveelheid geopende blikjes door een papegaai
Dit record zal jij allicht niet kunnen verbreken, het staat namelijk op de naam van een papegaai. De kleurrijke vogel Zac opende 35 blikjes in een minuut.

De langste sliert van kauwgompapiertjes
Gary Michael Duschl is een echte kauwgomfan. De 70-jarige Amerikaan maakte een sliert van en kauwgompapiertjes kwam zo in het Guinness World Records-boek terecht. De sliert was maar liefst 32 kilometer lang en hangt aan elkaar door een specifieke vouwtechniek toe te passen zodat er geen lijm of kauwgom nodig is om de papiertjes aan elkaar te bevestigen. Gelukkig kreeg hij hulp van zijn vrienden en familie om de papiertjes te sparen.

Meeste voeten en oksels snuiven
Dit nogal smerige record staat op de naam van de Amerikaanse Madeline Albrecht. Zij snoof in totaal aan zo’n 5.600 voeten en oksels. Dat deed ze voor haar job. Madeline werkte namelijk in Hill Top Research Laboratories, een testlaboratorium voor producten van Dr. Scholl. Tijdens haar loopbaan moest ze aan de duizenden onfrisse lichaamsdelen ruiken.

Langste oorhaar
De Indiase kruidenier Radhakant Bajpai is de recordhouder van het langste oorhaar. Die haartjes werden maar liefst 25 cm lang. Volgens de man brengt zijn oorhaar geluk en wil hij het daarom niet trimmen.

Overreden door de meeste voertuigen
Tom Owen is een bodybuilder en staat erom bekend om voertuigen over zich heen te laten rijden. In Milaan liet Tom negen pick-up trucks over zich heenrijden. Dat verliep uiteraard niet zonder verwondingen, al kwam de man er maar met enkele ribbreuken vanaf.

Meeste bliksemslagen overleefd
Dit record is eerder toevallig, maar het blijft een bijzondere prestatie. Parkwachter Roy C. Sullivan werd al zeven keer getroffen door bliksem en overleefde al die bliksemslagen.

Verst geblazen doperwt
Een doperwt is heel licht en daardoor gemakkelijk om ver weg te blazen. Maar denk jij dat je aan 7,51 meter zou komen? De Duitser André Ortolf is de houder van dit vreemde wereldrecord. Niet enkel deze verwezenlijking staat op zijn naam, overigens. André is namelijk de houder van meer dan 100 records, waaronder ook de snelste 100 m op een bureaustoel en de meeste partypoppers knallen binnen een minuut.