De voetbalshirts die Nederlands Elftal-spelers zaterdag droegen tijdens de oefenwedstrijd tegen Denemarken zijn geveild voor meer dan 50.000 euro. De wedstrijdshirts werden geveild voor UNICEF en de opbrengst is bedoeld voor noodhulp voor Oekraïense gezinnen en kinderen in nood.

De shirts brachten bij elkaar een totaalbedrag van 53.447 euro op, meldt Nu.nl. Voor het wedstrijdtenue van aanvoerder Virgil van Dijk werd het meeste betaald. Het shirt was goed voor 7.000 euro. Naast het wedstrijdshirt van Van Dijk waren vooral die van Frenkie de Jong en Memphis populair. De Jong bracht zo'n 5.000 euro in het laatje en Memphis leverde 3.900 euro op.

Net als die van zijn teamgenoten zou ook het shirt van Daley Blind worden geveild. Dat ging niet door omdat Blind zijn shirt na de wedstrijd afstond aan een meisje dat het veld op kwam rennen. ,,We gaan ervan uit dat bij het vragen en weggeven van dit wedstrijdshirt niemand zich bewust was van de consequenties voor de veiling voor Unicef”, stelde de KNVB. In het geval van Blind werd zijn tweede wedstrijdshirt geveild. De Oranje-spelers hebben per wedstrijd ieder twee tenue's.
Foto