In Louisiana in de Verenigde Staten zijn twee mannen door de lokale politie betrapt op het vervoeren van een compleet huis. Althans, de agenten troffen na een melding het huis aan op een truck, maar de bestuurders waren met de noorderzon vertrokken. De twee heren die verantwoordelijk zijn voor de overtreding zijn kort daarna gearresteerd.

Het vijftien meter brede huis blokkeerde de weg en vormde een gigantisch gevaar. Om die reden sloegen omwonenden alarm en vluchtten de mannen die het huis probeerden te verplaatsen.

Het gaat volgens de politie om een conflict tussen de bewoner van het huis en de lokale autoriteiten dat al enige tijd duurt. "De bewoner moet de juiste vergunningen hebben om het huis te verplaatsen, maar dit weigert hij te regelen. Hij heeft zonder toestemming zijn huis uitgegraven en vervoerd."

Bij de poging het huis te vervoeren zijn volgens de politie bomen, lantaarnpalen en brievenbussen beschadigd. Ook zat het gebied korte tijd zonder stroom vanwege een geschampte elektriciteitsmast.
Foto