Wie in de VS een willekeurige supermarkt binnenstapt en op zoek gaat naar ontbijtgranen, komt al snel de meest uiteenlopende soorten en maten van het spul tegen. Toch komt er nu een variant van de cereal waar je als consument van opkijkt: cornflakes in de vorm van een baarmoeder.

Het product, Period Crunch geheten, is in het leven geroepen door Intimina, een Zweeds bedrijf dat menstruatiecups maakt en zich inzet voor de emancipatie van vrouwen de baarmoederdragende medemens. Er ligt volgens Intimina een stigma op alles omtrent het vrouwelijke baarmoederdragende geslacht en seksualiteit, en zeker op menstruatie.

"Als de maandelijkse periode als normaal zou worden gezien, kan het ook besproken worden aan de ontbijttafel", aldus Intimina. Het ontbijtproduct smaakt naar aardbeien en wordt geleverd in een doos met daarop een afbeelding van een baarmoeder met tekst en uitleg over vruchtbaarheid, voortplanting en andere baarmoedergerelateerde zaken.

Als het aan Inimina ligt eten we dus binnenkort allemaal de vulva- vagina- en baarmoederstigma's van de wereld weg bij het ontbijt. De ontbijtgranen zijn nog niet te koop, maar geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het bedrijf om een gratis proefpakket te ontvangen.