Als het aan de wetenschap ligt, drinken mensen onder de veertig geen druppel alcohol meer. Een biertje, glas wijn of cocktail blijkt hartstikke schadelijk als je er voor je veertigste van snoept. Alleen voor mensen boven de veertig kan een klein beetje alcohol drinken mogelijk een positieve werking hebben.

Voor iedereen die jonger is, is drinken ronduit gevaarlijk, schrijven wetenschappers aan de University of Washington in Seattle. Ze deden onderzoek naar oorzaken van ziekten en overlijden, het grootste onderzoek dat tot nu toe wereldwijd is uitgevoerd.

Zet je graag de fles aan de mond, dan heb je een verhoogde kans op hart- en vaatziektes, verschillende soorten kanker en een ongeluk omdat je bezopen was. Ook blijkt uit het onderzoek dat de meeste mensen die (te) veel drinken tussen de 15 en 39 jaar zijn. Dus dan is je glas helemaal laten staan de beste optie, claimen de wetenschappers.

Het drinken van alcohol brengt vooral gezondheidsrisico's met zich mee. Waar men eerder dacht dat af en toe een glaasje rood wellicht goed is voor je gezondheid, blijkt dat uit de nieuwe cijfers niet, meldt Economic Times. Wil je dus minder risico lopen wat betreft je gezondheid, dan is het het slimst om alcohol helemaal uit je leven te bannen.