Een Britse vrouw van 58 heeft na haar dood nog meer dan twee jaar huur betaald. De vrouw lag ruim 2,5 jaar dood in haar flat, ondanks dat buren meermaals alarm hebben geslagen bij politie en de huurbaas. Die laatste sloot het gas wel af nadat de rekeningen niet werden betaald.

De Londense vrouw had geen naaste familie of vrienden. Waarschijnlijk is ze al in augustus 2019 overleden. Het eten dat de vrouw in de koelkast had staan, was tot augustus 2019 houdbaar. De vrouw betaalde sindsdien ook geen huur meer. Een tijdje later werd een aanvraag gedaan om de huur uit haar uitkering te betalen. Dat verzoek is goedgekeurd, waardoor de huisbaas zijn geld kon blijven innen.

Buren vroegen politie en de woningbouwvereniging meermaals te kijken bij de vrouw, helemaal toen er vliegen en maden bij de deur werden gezien en er een lijkengeur hing. Ook werd de vrouw als vermist opgegeven, toch ging niemand naar haar op zoek. Er was te weinig reden voor politie om in het huis te kijken.

Pas na stormschade in februari dit jaar, werd de vrouw gevonden. Aan de hand van gebitsgegevens is de vrouw geïdentificeerd, er was alleen een skelet over. Het is niet bekend hoe de vrouw is overleden, weet The Guardian.