Op het sociale mediaplatform Twitter is commotie ontstaan over een vibratorreclame bij een Kruidvat-filiaal in Leiden. Bij een lading vibrators is een bord geplaatst met de tekst ’Sinterklaas is niet de enige die komt dit jaar’ om een kortingsactie van vijftig procent te promoten.

De reclame promoot de Satisfyer, een vibrator die de winkel al een paar jaar verkoopt. Het hoofdkantoor van Kruidvat heeft inmiddels opdracht gegeven om het bord te verwijderen.
Foto

Een winkelende vrouw kwam de reclame tegen in een Leidsch filiaal van de winkelketen en maakte er een foto van. Nadat ze de foto op twitter plaatste, begon het reacties te regenen. Het ging vrij snel viraal. De reacties waren gemengd, de meesten reageerden positief, een enkeling vond het maar niets. Weer een ander vroeg zich af hoe je dit aan een kind moet uitleggen.

Het hoofdkantoor van Kruidvat liet aan RTL Nieuws weten dat het een lokale actie was en dat de filialen daar zelf voor verantwoordelijk zijn. Maar gezien de ophef heeft het hoofdkantoor besloten dat het bord weggehaald moet worden.