Twitterbaas Elon Musk is niet blij met een medewerker. Hij zou zelfs iemand hebben ontslagen omdat diegene hem durfde te vertellen dat hij steeds minder populair is op zijn eigen sociale medium.

Niet zolang geleden introduceerde de techmiljardair een functie waarbij iedereen kan zien hoe goed een tweetje het doet. Musk zou het volgens The Verge tijdens een vergadering belachelijk hebben genoemd dat zijn tweets maar een paar duizend keer worden bekeken. "Ik heb meer dan 100 miljoen volgers."

Volgens een medewerker is Musk gewoon een beetje over zijn populariteit heen en is de publieke interesse gedaald. Vorig jaar in april zou hij op de piek van zijn populariteit zijn geweest. Er werd meer dan ooit naar hem gezocht op Google. Tijdens de piek kreeg hij een score van 100, nu is dat slechts een 9.

De hoop dat het Twitter-algoritme zijn bereik zou verkleinen, kan hij ook laten varen. Het bedrijf sluit uit dat het Musks tweets minder distribueert. Musk is daarmee gewoon niet meer zo in trek bij gebruikers. Het nieuws zou Musk emotioneel hebben gemaakt. De technicus die hem het zware nieuws bracht, zou ontslagen zijn. De rest van het team moet nu uitzoeken waarom zijn tweets minder worden aangeraden.