Broers Henk en Frank zijn er kapot van en naar eigen zeggen “helemaal naar de klote” als ze erachter komen dat de politie zonder toestemming nét na de uitvaart het lichaam van hun moeder Sjaan meeneemt.
De reden? Omdat er mogelijk sprake is van een misdrijf moet de doodsoorzaak nader onderzocht worden.

“Door een of andere dwaas die een melding heeft gedaan – omdat er mogelijk sprake is van een misdrijf – is dit allemaal gebeurd”, zegt Frank aangeslagen tegen Hart van Nederland. “Wat ons is aangedaan, is met geen woorden te beschrijven”, vult broer Henk aan.

Het raakt de broers diep dat er zo met hun overleden moeder is omgegaan. “Terwijl we nog in de zaal zaten, is onze moeder door de politie zomaar uit het graf gehaald en daarna weer ’teruggepleurd’. Het is heel erg onfatsoenlijk, dat hadden ze eigenlijk niet mogen doen”, aldus Frank.

De broers denken dat een rancuneuze zorgmedewerker – waar de familie mee in de clinch lag – de politie getipt heeft, maar de twee hebben daar geen bewijs voor.

Er is al eerder een melding binnengekomen van iemand bij Veilig Thuis voor vermeend seksueel geweld tegen Sjaan door Henk en zijn zwaargehandicapte zoon. En nu komt er dus ook een melding van een mogelijk misdrijf bij.

Uit het onderzoek van de politie is overigens naar voren gekomen dat er geen sprake is van een misdrijf. Frank: “Ik ben kapot, dit heeft mij zo gebroken. En mij niet alleen. Het doet ontzettend veel pijn.” De broers hebben alleen een bloemetje van de politie gekregen.

Dat is bij hen in het verkeerde keelgat geschoten. Ze eisen een nieuwe begrafenis van Justitie. “We willen de hele begrafenis opnieuw doen. We willen dit herstellen, want dit verdient onze moeder niet.” De politie heeft aangegeven in gesprek te willen gaan.