Een Britse man die in januari met Wizz Air naar Portugal zou vliegen, heeft deurwaarders gestuurd naar het Londense Luton Airport om zijn schadevergoeding op te eisen. De vlucht werd op de dag zelf geannuleerd zonder reden en maanden later had hij nog geen vergoeding ontvangen.

De man vertelt tegen de BBC dat hij samen met zijn vrouw en drie dochters naar het Portugese Faro zou vliegen. Op de ochtend van vertrek kreeg hij ineens een berichtje van de luchtvaarmaatschappij waarin stond dat de vlucht was geannuleerd.

"Er werd verder geen uitleg gegeven, geen alternatief aangeboden en er werden ook geen excuses aangeboden", zei de gedupeerde.

De man noemde de handelswijze van de vliegtuigmaatschappij 'schokkend' en 'chaotisch'.

"Ik moest mijn dochters die dag wakker maken en vertellen dat we niet meer op vakantie gingen", vertelt hij. Maar omdat de rest van de reis al betaald was, besloot hij op de dag zelf nog een andere vlucht te boeken naar zijn bestemming. De kosten daarvan: zo'n 5000 euro.

Na terugkomst probeerde hij de gemaakte kosten te verhalen bij Wizz Air, maar daar kon hij naar eigen zeggen niet op medewerking rekenen. Het duurde volgens hem twee maanden voordat hij de kosten voor de oorspronkelijke vluchten vergoed kreeg. De kosten die daarbovenop kwamen, wilde de maatschappij niet vergoeden.

Daarom besloot hij de zaak naar de rechter te brengen, waar hij gelijk kreeg. Maar vervolgens zou Wizz Air de uitspraak van de zaak genegeerd hebben.

Als laatste stap besloot de man deurwaarders naar het vliegveld te sturen. Met succes. "Bij de desk van Wizz Air werd de keuze gesteld: of het geld moest worden overhandigd, of er zou beslag worden gelegd op goederen. Dat zouden stoelen, tafels, computers of misschien een vliegtuig kunnen zijn geweest", grapte hij.

"Steeds meer bedrijven denken dat ze hun klanten als vuil kunnen behandelen. Ik hoop dat ik hiermee een boodschap af kan geven aan iedereen dat als je volhoudt, je krijgt waar je recht op hebt. Ook als je strijdt tegen grote bedrijven."