Een ludieke actie van FC Den Bosch: de club heeft supporters een excuusbrief én sleutelhanger gestuurd, als aandenken aan de 13-0 nederlaag van vorige maand bij PEC Zwolle. ,,We weten wat verliezen is, maar dit was zelfs voor FC Den Bosch-begrippen nogal veel.”

De historische nederlaag van vorige maand ging de hele wereld over en kostte toenmalig trainer Jack de Gier zijn baan. Fans die vanuit Den Bosch 130 kilometer naar Zwolle waren gereisd, voelden zich bovendien ongetwijfeld in hun hemd gezet.

Aan de uitsupporters die destijds aanwezig waren, schrijft de club het volgende: ‘Nou, dat was me het potje wel, een kleine maand geleden in die Hanzestad aan de IJssel... Tot hilariteit van sommige buitenstaanders en ronduit teleurstelling van alle direct betrokkenen. Het was een rare wedstrijd.’

‘We weten wat verliezen is, maar dit was zelfs voor FC Den Bosch-begrippen nogal veel. Als je op je Bossche bek gaat, kun je het beter goed doen. Jij was erbij. Je stond erbij en keek ernaar. Als alles lukt is het leven maar saai. Er schuilt meer belofte in de teleurstelling. Dus als we straks wel iets te vieren hebben, kun jij zeggen, dat was toen en dit is nu. Succes-supporter ben je voor even, FC-er’ voor het leven. Heya Den Bosch!’

Als presentje kregen alle fans ook nog een sleutelhanger met de tekst: ‘Dè was kut! Mar ik war dr bij!’ (Dat was kut, maar ik was erbij).
Foto

De actie kan op Twitter in ieder geval op positieve reacties rekenen. ‘Geniaal!’, ‘Sterke actie’ en ‘Schitterend’, zo klinkt het. En: ‘Zo gaan we in Brabant om met verlies. Chapeau FC Den Bosch!’.