Het gevecht tussen mens en natuur is vaak een eenzijdig gevecht maar een onfortuinlijke automobilist ondervond woensdag hoe het ook af kan lopen. Door een enkele wesp eindige het autoritje in het water en moest hij gered worden door omstanders.

Het opmerkelijke voorval speelde zich woensdagmiddag af in het Noord-Hollandse dorpje Beinsdorp. De automobilist rijdt met zijn auto langs de Ringvaart als er een wesp op zijn arm landt. De man probeert het insect weg te slaan maar maakt daarbij zulke wilde bewegingen dat hij het macht over het stuur verliest en in het water terechtkomt.

Al snel begint het voertuig water te maken en zinkt langzaam naar de bodem. De automobilist wist zichzelf nog wel in veiligheid te brengen door via het dakraam op zijn auto te klimmen. Niet veel later wordt de man opgepikt door een langsvarend bootje.

Het verhaal van de correspondent ter plaatse wordt door een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland bevestigd. De onfortuinlijke bestuurder is vervolgens naar de kant gebracht waar hij ter controle is nagekeken door ambulancepersoneel.

De auto van de man is uit het water getakeld. Het is niet duidelijk wat er met de wesp is gebeurd.