Mag je als professioneel zangeres een liedje zingen in een vliegtuig als je net te horen hebt gekregen dat je genomineerd bent voor een Grammy Award? Nee, zegt een steward van Delta Airlines die haar dreigde het vliegtuig uit te zetten. Ja, zegt de zangeres zelf omdat ze 'wil doen wat God haar heeft opgedragen te doen'.

Beiden hebben op social media voor- en tegenstanders. Het begon allemaal met dit filmpje van het voorval dat gospelzangeres Bobbi Storm op TikTok plaatste. Ze zegt vlak voor het opstijgen tegen medepassagiers trots dat ze zojuist heeft vernomen dat ze met haar groep is genomineerd voor twee Grammy Awards, dat is een belangrijke muziekprijs.

Er klinkt wat applaus en als ze aangeeft dat ze wil zingen, sommeert een steward haar stil te zijn.

Het filmpje waarin ze met de steward ruziet, duurt vier minuten. Als de steward weg is, zingt ze zachtjes haar liedje 'We Can't Forget Him' en grijpt er niemand in. Op TikTok reageert de zangeres verbolgen over het voorval. "Aan het einde van een vlucht praat iedereen door de telefoon, spreken we met onze buren, soms schreeuwen we door het vliegtuig, dus wat is het probleem om iets te delen met andere mensen waar ik trots op ben?"

The New York Times, die schrijft over het voorval, heeft de betrokkenen om een reactie gevraagd, maar van de zangeres en haar groep hoorden ze niks. Delta heeft wel schriftelijk gereageerd: "Voor de veiligheid van onze klanten en bemanning is het altijd belangrijk om de instructies van de bemanning op te volgen", staat in de verklaring.