Een paard heeft ervoor gezorgd dat een vrachtvliegtuig noodgedwongen terug moest keren naar het John F. Kennedy International Airport van New York. Het toestel was dertig minuten eerder vertrokken voor een vlucht naar Luik in Belgiƫ. Aan boord was ook een paard, dat wist te ontsnappen uit zijn box.

Op YouTube is het gesprek tussen de luchtverkeersleiding en de piloot te vinden. Daarin hoor je dat de piloot melding maakt van het ontsnapte paard.

"Wij zijn een vrachtvliegtuig met een levend dier, een paard, aan boord. Het paard is erin geslaagd uit zijn stalbox te ontsnappen. Er zijn geen problemen met vliegen, maar we moeten terug naar New York omdat we het paard niet vast kunnen zetten."
Filmpje

De vlucht maakte rechtsomkeert boven de kust van Boston. Het vliegtuig had voor de trans-Atlantische vlucht duizenden kilo's brandstof aan boord. Voor een veilige landing moest het ongeveer 20 ton kerosine dumpen in de Atlantische Oceaan.

De vlucht kon kort na de landing op JFK weer vertrekken en landde uiteindelijk in Luik. Volgens ABC News werd de vlucht uitgevoerd door Air Atlanta Icelandic.