Na een reanimatie dit weekend in de regio Rotterdam vinden agenten een briefje op hun auto. Het is geen bedankje of woorden van steun. Nee, terwijl de hulpdiensten bezig zijn om te proberen een leven te redden schrijft een nog onbekend persoon een klachtbriefje met de woorden: 'Matige parkeeractie, jammer'. De agenten reageren nu op social media op de actie.

Het vluchtig geschreven briefje was op een van de achteruitspiegels van de dienstwagen geplakt. De agenten kwamen net terug van de reanimatie, waarbij het slachtoffer het niet had gered. "Tijdens dit incident hadden we niet de tijd eerst ons voertuig in te parkeren, elke seconde telt."
Foto

Vaker aangesproken op gedrag in verkeer
De agenten schrijven verder dat ze vaker opmerkingen krijgen over hun rij- en parkeergedrag terwijl ze aan het werk zijn. Opmerkingen zoals: "Parkeer eens in een vak!", "Waarom rijden jullie op het fietspad?" of "Jullie rijden door rood zonder sirene!" zijn er slechts een paar.

Volgens de agenten worden de keuzes altijd snel maar bewust gemaakt om direct te kunnen handelen bij levensbedreigende situaties. "Bedenk dat u niet altijd weet wat er in een politievoertuig gebeurt", schrijven ze verder onder het Instagrambericht. "Voor uw dierbare doen we graag hetzelfde!"

In de reacties onder het bericht krijgt de politie veel bijval: "Lekker passief agressief briefje, jammer...", een ander reageert: "Totaal gebrek aan empathie of logisch nadenken, of opvoeding, in ieder geval bedankt voor de inzet."