De politie heeft dinsdag een 59-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de 33 jaar oude roofmoord op Hans van der Mee. De 54-jarige ondernemer werd in februari 1990 in zijn winkel in Rotterdam overvallen en doodgeschoten.

Van der Mee runde samen met zijn vrouw een winkel in huishoudelijke apparatuur. Op de avond dat de ondernemer werd gedood, liepen er twee mensen de winkel in. Het echtpaar ging uit van twee klanten, maar kregen al snel door dat het ging om een overval. Van der Mee kwam daarbij uiteindelijk om het leven.

De verdachte zit vast in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag spreken. De rechter heeft vandaag bepaald dat hij nog zeker 14 dagen vast blijft zitten. Het Openbaar Ministerie wil verder geen mededelingen doen over de zaak.

De zaak is de afgelopen jaren in verschillende opsporingsprogramma's behandeld en er is door de hoofdofficier van justitie een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Het OM laat weten dat het op dit moment nog te vroeg is om te kunnen melden of die beloning wordt uitgekeerd.