Een automobilist in de Amerikaanse staat Indiana zal kerst 2023 niet snel meer vergeten. De man werd gisteren bevrijd uit het wrak van zijn auto nadat hij daar naar eigen zeggen inmiddels zo'n zes dagen in had vastgezeten. Twee vissers stuitten toevallig op het autowrak toen ze een goede plek zochten om hun hengel uit te gooien.

Uit nieuwsgierigheid namen de vissers, een man en zijn schoonzoon, vervolgens een kijkje dichter bij de auto. Eenmaal daar aanbeland zagen ze een man in het voertuig die leek te zijn overleden.

Toen een van de vissers zich in het wrak manoeuvreerde en de man aanraakte, bewoog die zijn hoofd en begon te praten. Hierop belden de twee vissers direct de hulpdiensten. De man, 27 jaar oud, was zelf al die tijd niet in staat geweest om naar zijn telefoon te grijpen doordat hij volledig bekneld zat.

Voor de hulpverleners was het nog een hele operatie om de man te bevrijden. Ook de autoriteiten geven aan dat het ongeluk waarschijnlijk rond 20 december moet hebben plaatsgevonden. Nadat de man was bevrijd uit zijn positie werd hij meegenomen naar het ziekenhuis vanwege verschillende 'gevaarlijke en levensbedreigende verwondingen'.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de man mogelijk om nog onbekende redenen de macht over het stuur verloor en een vangrail miste. Daarop viel de auto naar beneden. De politie denkt dat de man uiteindelijk veel geluk heeft gehad: "Als de twee mannen hem niet hadden gevonden, zou het voor de automobilist waarschijnlijk anders zijn afgelopen."

De bestuurder blijkt zichzelf in leven te hebben gehouden doordat hij in staat was regenwater op te vangen en te drinken. De politie zegt naar aanleiding van het ongeluk nog maar eens hoe belangrijk het is altijd iemand te laten weten dat je op weg gaat en ervoor te zorgen dat je noodspullen in de auto hebt.

De beknelde bestuurder werd gevonden rond kwart voor vier 's middags, lokale tijd. Een geluk bij een ongeluk: nog geen half uur later zou de zon zijn ondergegaan en waren de vissers waarschijnlijk niet meer in staat geweest het wrak van zijn auto te ontdekken.