Voor iedereen warmte, dat is waar de Tilburgse Natasja van Alphen al jaren voor pleit. Ze gaat dagelijks op pad om sjaals, handschoenen en mutsen door Nederland te verspreiden aan lantaarnpalen. "Het is gewoon hartstikke hard nodig. Het lijkt elk jaar erger te worden", laat Natasja aan Hart van Nederland weten.

Al sinds 2016 verspreid de Tilburgse winteraccessoires door het land. Een Amerikaanse actie bracht haar destijds op het idee. En nu worden deze hartverwarmende spullen al op 42 plaatsen in Nederland neergelegd. "Triest dat het nodig is", zegt Natasja. "Voor de een ben je een lichtpuntje, voor de ander ben je een stukje hoop".

Voor de één ben je een lichtpuntje, voor de ander ben je een stukje hoop of inspiratie om hetzelfde te doen. Hoop dat het als een olievlek door het land verspreidt, dat ik zoveel mogelijk mensen mag inspireren en motiveren om hetzelfde te doen als ik", zegt ze.

"Kijk eens om je heen, hoe erg is de armoede hier. Ik zit zelf warm in huis, helaas heeft dat niet iedereen. Het is jammer dat het nodig is, maar als ik kan helpen doe ik dat graag", vertelt Natasja.

De spullen krijgt Natasja via vrienden, familie, kennissen en de plaatselijke kringloopwinkel. Mensen kunnen eigen spullen doneren of speciaal een sjaal of muts kopen om te doneren.