In de Amerikaanse staat Missouri is een baby overleden nadat haar moeder haar in een oven had gelegd voor een middagslaapje. Dat heeft de aanklager in die staat gemeld.

Vrijdagmiddag werd de hulpdiensten afgestuurd op een melding dat de baby niet meer ademde. In een verklaring van de politie staat dat het meisje brandwonden had. Ze werd ter plaatse doodverklaard. Het meisje zou een maand oud zijn geweest.

Haar moeder, Mariah Thomas, is aangeklaagd voor het in gevaar brengen van een kind. Een getuige heeft verklaard dat de vrouw het meisje in haar wieg zou hebben willen leggen, maar in plaats daarvan werd ze per ongeluk in de oven gestopt.

Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Het is onbekend wie de advocaat van de vrouw is, dus haar verhaal is niet gehoord door persbureau AP dat het bericht naar buiten bracht.

De openbaar aanklager spreekt over 'een gruwelijke tragedie'. "Het verlies van dit dierbare leven valt ons zwaar. We vertrouwen erop dat het rechtssysteem passend met deze vreselijke situatie zal omgaan."