In de Amerikaanse staat Washington heeft een tiener een val van 120 meter in een ravijn overleefd, toen hij van de High Steel Bridge afviel. De jongen kwam ervan af met slechts een paar schaafwonden. Volgens de lokale hulpdiensten heeft de jongen erg veel geluk gehad.

Afgelopen zaterdag liep een 19-jarige jongen langs een voormalig pad onder de High Steel Bridge, een van de hoogste spoorbruggen in de VS, gelegen in het Olympic National Forest, op zo'n 160 kilometer van de stad Seattle in de Amerikaanse staat Washington.

De jongen liep hier op een modderig pad, gleed uit, en viel zo'n 120 meter naar beneden. Het pad is geen officieel wandelpad en wordt als 'gevaarlijk' beschouwd. Het pad is erg glibberig en steil doordat het dicht bij de brug ligt.

"We hebben mensen verteld om van deze paden af te blijven omdat ze gevaarlijk zijn, maar mensen hebben de waarschuwingssignalen niet gezien of negeren deze", vertelde Tim Ripp, die deel uitmaakte van de Mason County's reddingsmissie aan NBC News.

Om de jongen te redden, moesten de hulpdiensten zich met veiligheidstuigen aan de brug vastmaken, zodat ze konden afdalen om de tiener naar boven te halen. De jongen werd na de redding naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd hij nog onderzocht, maar de jongen liep enkel wat schaafwonden op aan zijn beide armen.

Jaarlijks zouden vijf tot zeven mensen van de brug vallen, waarvan de meerderheid sterft, vertelde Ripp nog aan de Amerikaanse nieuwszender.