Een vrouw uit Nieuw-Zeeland heeft haar geliefde voor een geschillencommissie gedaagd, omdat hij naar niet naar het vliegveld had gebracht. Daardoor miste ze haar vlucht naar een concert en kon ze pas een dag later vertrekken, schrijft The Guardian.

Volgens de vrouw had haar vriend met wie ze al 6,5 jaar een relatie heeft een 'mondeling contract' geschonden. Ze vertelde aan de commissie dat ze met een paar vrienden had afgesproken om naar een concert te gaan. Haar partner zou haar naar de luchthaven brengen en thuis voor haar twee honden zorgen.
Een dag van tevoren stuurde ze hem een bericht met de vraag om haar tussen 10.00 en 10.15 uur op te halen. Hij kwam echter niet opdagen waardoor ze haar vliegtuig miste. Daardoor moest de vrouw een nieuw ticket kopen, een pendelbus nemen naar het vliegveld en haar honden onderbrengen in een kennel.

Ze getuigde dat ze een 'mondelinge overeenkomst' had met de man. De rechter ging daar echter niet in mee en zei dat zo'n overeenkomst alleen afdwingbaar is als er de intentie is om een ​​“juridisch bindende relatie” aan te gaan.
“Partners, vrienden en collega’s maken sociale afspraken, maar die kunnen niet juridisch worden afgedwongen tenzij de partijen een handeling verrichten waaruit de intentie blijkt dat ze aan hun beloften gebonden zijn”, schreef de rechter.
“Hoewel er een belofte is gedaan, is het geen contract. Het maakt deel uit van de alledaagse sociale relatieovereenkomsten die niet afdwingbaar zijn bij de geschillencommissie.”
Volgens de rechter stuurde de vriend een e-mail waarin hij zei dat hij de hoorzitting niet zou bijwonen.