Op het vliegveld van Kos is een Nederlandse toerist gearresteerd nadat hij tijdens een Transavia-vlucht betrapt werd op het roken van een elektronische sigaret. Het incident vond plaats tijdens de vlucht naar het Griekse eiland, bevestigt een woordvoerder van Transavia tegen deze site.

De 25-jarige man werd meerdere malen gewaarschuwd om te stoppen met vapen. ,,Het is absoluut verboden om te roken aan boord, inclusief elektronische sigaretten”, benadrukt een woordvoerder. De crew heeft melding gemaakt en de man werd bij aankomst direct overgedragen aan de lokale autoriteiten. ,,Dit soort gedrag brengt de veiligheid van passagiers in gevaar”, stelt Transavia.

Het roken van sigaretten, inclusief elektronische varianten, is al sinds de jaren 90 verboden aan boord van vliegtuigen. Deze regel is ingevoerd om veiligheidsrisico’s, zoals brandgevaar, te voorkomen. ,,Het rookalarm kan afgaan. Het is gevaarlijk en daarom streng verboden”, voegt de woordvoerder van Transavia toe.

Het incident op de vlucht naar Kos is een zeldzaam voorval. ,,Dergelijke aangiftes komen niet vaak voor”, aldus de woordvoerder. ,,Passagiers weten over het algemeen dat roken aan boord niet is toegestaan. Onze crew is getraind om snel te reageren en dit soort situaties af te handelen.”