Vrijdagavond heeft de politie bij Lauwersoog een touringcar in beslag genomen. Het busbedrijf bracht de passagiers in het voertuig volgens de politie ‘in gevaar’ door meerdere veiligheidsovertredingen.

De politie ontdekte eerder deze maand al diverse overtredingen tijdens een transportcontrole. Vrijdagavond vond er een nieuwe controle plaats, waarbij bleek dat het bedrijf de problemen nog niet verholpen had. De APK van het voertuig bleek bijvoorbeeld al drie jaar verlopen te zijn. Ook ontbrak er een vergunning voor personenvervoer en kon het bedrijf niet aantonen dat de bus verzekerd was.

Daarnaast was de chauffeur in het bezit van een verlopen rijbewijs en miste hij de vereiste kwalificaties voor dergelijk professioneel vervoer. Door de vele veiligheidsovertredingen zag de politie zich genoodzaakt om het voertuig in beslag te nemen.
Foto

De touringcar werd na enige tijd weggesleept door een bergingsbedrijf. De passagiers moesten uiteraard het voertuig verlaten, waarna zij met taxi's naar hun eindbestemming zijn gebracht.