De Franse wielrenner Julien Bernard heeft de kus die hij zijn vrouw gaf tijdens de zevende etappe van de Tour de France moeten bekopen met een boete. Volgens wielerbond UCI beschadigde hij het imago van de sport.
Bernard stopte vlak bij zijn woonplaats tijdens de individuele tijdrit om zijn vrouw en zoon te begroeten. Die stonden samen met familie en vrienden langs het parcours.
Foto

De internationale wielrenunie UCI kon de actie niet waarderen en legde de renner van Lidl-Trek een boete op van 200 Zwitserse francs, ongeveer 205 euro. De bond vindt het gedrag van Bernard 'ongepast en schadelijk voor het imago van de sport'.

"Het spijt me dat ik het imago van de sport heb beschadigd", schrijft Bernard sarcastisch op X aan het adres van de UCI. "Ik ben bereid elke dag zo'n boete te betalen om dit opnieuw te beleven."

De 32-jarige Bernard noemde de begroeting met zijn familie in een tv-interview een uniek moment in zijn loopbaan. "Mijn vrouw heeft dit met vrienden georganiseerd en dat heeft ze geweldig gedaan."