Waar zijn toch al die koffiekopjes? Werknemers van de Duitse Teslafabriek in Grünheide zijn aangesproken op verdwenen mokken. Er zijn al tienduizenden koffiekopjes spoorloos.

In totaal gaat het om 65.000 mokken van Ikea. De afgelopen jaren kocht Tesla de kopjes voor het personeel van de fabriek ten oosten van Berlijn. De fabriek telt zo’n 12.000 werknemers. Wat er met het servies is gebeurd, blijft onduidelijk.

,,Statistisch gezien heeft ieder van jullie al vijf Ikea-koppen thuis”, grapte fabrieksmanager André Thierig tijdens een vergadering. Hij maakte duidelijk dat het niet als beschuldiging moest worden gezien. Deze onthulling doet de Duitse krant Handelsblatt, die een opname in handen kreeg van de vergadering.

Overigens zijn niet alleen de koffiekoppen van de fabriek verdwenen. Ook het bestek uit de keuken is spoorloos. Tesla is nu gestopt met het aanvullen van de bestekla.

Op de opmerking van Thierig werd wisselend gereageerd. Waarschijnlijk omdat Tesla-werknemers zich zorgen maken over hun baan. Dat vertelt de Duitse zakenkrant. De personeelsvergadering waarin Thierig begon over het servies, ging over de werkgelegenheid bij de Amerikaanse multinational.

Halverwege april kwam namelijk naar buiten dat Tesla wereldwijd een groot deel van de banen zou schrappen.