De National Weather Service registreerde dit weekend een interessant weerpatroon op Philadelphia International Airport; sporen van sneeuw, midden in een hittegolf in juli.

Als je vliegt, kun je het beste op alles voorbereid zijn; vluchtvertragingen, reisziekte, gloeiend hete of ijskoude rompen, maar sneeuw midden juli? Dat is niet iets waar iemand aan denkt, maar volgens de National Weather Service is het niet zo zeldzaam als je zou denken, legt Fox 43 uit:
onweersbuien die door het gebied trokken, produceerden kleine hagel, die in de klimaatrapporten van NWS als een “spoor” van sneeuw telt, aangezien hagel bevroren neerslag is.

De Weerdienst zegt dat dit fenomeen weliswaar zeldzaam is, maar niet ongehoord. Sinds 1911 is er tijdens de zomermaanden (juni - augustus) 14 keer per dag een recordsneeuwval geweest:

De sneeuw van dit weekend brak zelfs een record uit 1870! Kijk, ik heb mijn hele leven in een sneeuwstaat geleefd, en er is een merkbaar verschil tussen sneeuw en heel kleine hagel, maar het is zo dichtbij dat het voor de National Weather Service geen verschil maakt, denk ik.

Het ruige en vreemde weer hinderde de passagiers niet al te veel, aangezien er geen meldingen zijn van annuleringen of vertragingen van vluchten. Reizigers hadden geluk; Vorige maand leidde een soortgelijke reeks hevige stormen ertoe dat ruim 400 vluchten werden geannuleerd, aldus CBS News.

Het weer wordt steeds wilder voor vliegreizen, maar het zijn niet de bizarre sneeuwstormen die de grootste problemen opleveren. Hete lucht verhoogt de frequentie van hevige turbulentie en maakt het bijna onmogelijk om de rompen koel te houden terwijl ze zich op de grond bevinden. De hete lucht blijkt ook een probleem voor helikopters, die bij hogere temperaturen niet door de lucht kunnen bewegen.