Fotograaf Anton Corbijn (69) wordt door de Zuid-Afrikaanse multimiljonair Michael Ruben beschuldigd van de ontvoering van zijn hond. Volgens hem zouden Anton en zijn vrouw tijdelijk voor de hond hebben gezorgd en wil het echtpaar het dier nu niet meer teruggeven.

Hoewel Anton en zijn vrouw voorheen bevriend waren met miljonair, leven ze momenteel op voet van oorlog met elkaar. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Volgens Michael zou Australische herder Jo-Jo tijdelijk bij Anton en zijn vrouw wonen, vanwege gezondheidsklachten. In de periode dat de hond bij het echtpaar leefde, is Antons vrouw zo aan de viervoeter gehecht geraakt dat ze in mei vertelde de hond niet meer terug te willen geven.

Michael stapte daarom eerder deze maand naar de Nederlandse rechter om Jo-Jo terug te eisen. Daarnaast heeft hij aangifte gedaan wegens verduistering en geeft 'ie aan zich bedrogen te voelen.

Volgens de advocaat van Anton zou Michael de hond aan hen hebben gegeven. "Hou die hond maar", zou hij hebben gezegd. Daarnaast zou Antons vrouw bij haar huis belaagd zijn door twee mannen die Jo-Jo van haar af probeerden te pakken. Na dit voorval deed het koppel Corbijn melding van een gewelddadige overval bij de politie.

Dat Anton en zijn vrouw de hond niet terug willen geven zou mede te maken hebben met de omstandigheden waarin het beestje zou leven. Volgens het echtpaar zou Michael zijn hond verwaarlozen, maar daar is volgens Michael niks van waar. Hij beweert juist 'alles' over te hebben voor zijn hond en zou zelfs zeven personeelsleden voor de hond in dienst hebben, waaronder een privé-kok.

Ondanks dat Anton en zijn vrouw het beestje als 'eigen' beschouwen, heeft de rechter vandaag bepaald dat de viervoeter teruggeven moet worden aan Michael. Anton en zijn vrouw moeten Jo-Jo binnen 48 uur terugbrengen, anders wordt er een dwangsom van 15.000 euro per dag geëist.

Anton werd internationaal bekend door zijn fotografiewerk met bands uit de jaren '80 en '90, zoals U2, Joy Division en Depeche Mode. Daarnaast heeft hij ook verschillende films geregisseerd.