De 46-jarige Scott Hern had zijn wandeling die hij twee weken geleden begon wel iets anders voorgesteld. In de Amerikaanse staat Kentucky wandelde hij door ver afgelegen bergachtig gebied om de watervallen daar te bezichtigen. Maar al snel raakte hij vermist. Op de laatste dag van de reddingsmissie, toen velen de hoop al hadden opgegeven, werd hij alsnog levend gevonden. En naar omstandigheden gaat het goed met hem.

Scott ligt op dit moment nog in het ziekenhuis waar hij herstelt van het verschrikkelijke avontuur dat hij beleefde. Afgelopen zaterdag werd hij gevonden door een van de reddingswerkers. Zij noemen het een 'wonder' dat hij na al die tijd nog levend werd gevonden.

Eric Wolterman, de reddingswerker die hem vond, schreef zondag op zijn Facebookpagina over hoe hij de dag ervoor opstond en een gebed verrichtte voor Scott. "Normaal gesproken ben ik niet zo'n religieus persoon, dus ik bid niet zo vaak. Maar omdat ik bang was dat de familie na vandaag met slecht nieuws moest dealen, deed ik het die dag toch."
Uiteindelijk vond Eric de vermiste Scott terug na een dagenlange zoektocht. Het team vond voetstappen in de modder en vlak daarna hoorden ze heel zachtjes iemand om hulp vragen. Op dat moment rende Eric naar het geluid toe. Eenmaal daar aangekomen knuffelden de twee elkaar. "Ik kreeg traanogen en gaf hem een dikke knuffel. Ik denk dat het de beste knuffel van onze levens was."

Vlak daarna werd Scott meegenomen in een helikopter naar het ziekenhuis om verder onderzocht te worden. Daar herstelt hij voorlopig nog.