In India is een YouTuber opgepakt omdat hij een curry heeft gemaakt met pauwenvlees en die vervolgens heeft opgegeten, schrijft de krant The Times of India. De pauw is de nationale vogel van India en is daar een beschermde diersoort.

De video van de YouTuber, Kodam Pranay Kumar, zorgde voor ophef in India. Daarna zei hij dat het niet echt een pauw was geweest, maar een kip. Hij zou zijn filmpje alleen een misleidende titel hebben gegeven, 'puur voor promotiedoeleinden'.

Toen de politie zijn mobiel in beslag nam werden daarop andere beelden gevonden die zouden bevestigen dat de vogel die in de video werd gekookt wel degelijk een pauw was. Een deel van de curry is naar het laboratorium gestuurd om vast te stellen of het pauwenvlees is.

De blauwe pauw is een nationaal symbool in India en was bijvoorbeeld al te zien op de zeventiende-eeuwse 'pauwentroon' van het oude Mogolrijk. Het Mogolrijk omvatte een groot deel van India in de zestiende en zeventiende eeuw. De vogel met lange veren kwam vroeger veel voor in India, maar door de verstedelijking van het land heeft de pauw het moeilijk. Er staan strenge straffen op de jacht op pauwen.