Een 67-jarige wandelaar is om het leven gekomen in een natuurgebied bij Spaubeek toen hij werd aangevallen door een kudde runderen. De gemeente Beek heeft het natuurgebied afgesloten na het voorval.

Het incident vond al op 10 augustus plaats, maar komt nu pas naar buiten. Een woordvoerder van de politie spreekt bij L1 Nieuws over een "overlijden door niet-natuurlijke oorzaak" op die dag. Omdat het niet om een strafbaar feit gaat, stelt de politie geen onderzoek in.

Natuurgebied Vrouwenbos bij Spaubeek in Zuid-Limburg is deels weidegebied, deels bos. Volgens een getuige was het stuk wei waar de 67-jarige man die dag met een hond ging wandelen pas onlangs opengesteld voor bezoek.

"De toegangspoortjes zijn nog nieuw", zegt de getuige. "Misschien dat de koeien binnen in het gebied nog niet gewend waren aan wandelaars."

Volgens haar hield de wandelaar zijn hond aangelijnd. "Maar toen de hond naar de koeien uitviel, kwamen ze in een kudde op de man af. Ze liepen zo over hem heen", zegt ze. De man raakte zwaargewond. Reanimatie mocht niet meer baten.

Het is onduidelijk of de runderen, volgens de getuige van het limousinras, kalfjes hebben en daarom beschermend gedrag vertoonden.