De verdachte van het verkrachten van een 13-jarig geestelijk gehandicapt meisje in Almelo is deze week vrijgesproken omdat de officier van justitie de rechtszaal uit boosheid verliet. Ze was het niet eens met de beslissing van de rechtbank, die een kroongetuige in het openbaar wilde horen. De officier van justitie pakte daarop haar biezen. Het Openbaar Ministerie werd als gevolg van deze actie niet-ontvankelijk veklaard wegens een 'flagrante schending van een goede procesorde'.
De kroongetuige zou hebben gezien hoe de 41-jarige verdachte het 13-jarige gehandicapte meisje op oudejaarsavond in 2004 heeft verkracht. Hierover verklaren in het bijzijn van de verdachte zou voor haar te emotioneel zijn. De kroongetuige ondergaat volgens de advocaat van de verdachte, Mayke Goris, een psychische behandeling en zou een terugval kunnen krijgen bij een confrontatie met de verdachte.
De officier van justitie kon het 'niet aanzien' toen de getuige begon te huilen, nadat zij de beslissing van de rechtbank had vernomen. Die bleef erbij dat zij in het bijzijn van de verdachte zou worden gehoord.
Het OM gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank. Dit tot verbijstering van advocaat Goris. "Het OM is zelf weggelopen."
De verdachte is nog niet op vrije voeten. Hij zit nog een oude straf uit.