Een man uit het Britse Newport biedt zijn ingebeelde vriend te koop aan op eBay. Met succes, want het hoogste bod staat voorlopig op 1.550 pond (2.282 euro).
"Mijn ingebeelde vriend Jon Malipieman wordt te oud voor mij nu ik 27 jaar geworden ben. Hij is zeer vriendelijk in de omgang. Als u hem koopt, vertel ik u waar hij van houdt en wat hij haat. U krijgt er ook zijn persoonlijke karakterschets bij", prijst hij zijn ‘koopwaar’ aan in een advertentie.
De verkoper, die zichzelf ‘thewildandcrazyoli’ noemt, heeft intussen al meer dan 20 vragen gekregen van geïnteresseerden. Hieronder een bloemlezing:

Vraag: Hoe weet ik dat hij zal komen opdagen? Ik wil namelijk niet voor de gek gehouden worden.

Antwoord: Daar heb ik begrip voor. U krijgt Jon netjes opgestuurd in een enveloppe. Op het bijbehorende briefje zal u alles vinden wat u over hem hoeft te weten.

Vraag: De vorige keer dat ik iemands ingebeelde vriend kocht, kwam er nooit een hechte vriendschap van. Hij sprak eigenlijk zelden tegen mij. Zal Jon anders zijn?

Antwoord van Jon: Ja, ik zal anders zijn. Ik maak graag nieuwe vrienden en zou zoveel tegen je praten dat je me kotsbeu wordt. Ik zou je al mijn hobby’s en interesses verklappen.

Vraag: Kan ik hem terug sturen als we niet overeen komen?

Antwoord: Het spijt me, dat is niet mogelijk. Ik kan je wel een nieuwe vriend sturen als hij je niet aanstaat.

Vraag: Ik ben muzikaal aangelegd maar heb geen vrienden… Speelt hij luchtgitaar?

Antwoord: Ja, hij is een professionele luchtgitaarspeler en zou dolgraag je vriend worden.

Vraag: Is hij vrijgezel?

Antwoord: Jazeker. Vroeger was hij een playboy, maar nu is hij eerder op zoek naar een leuke en duurzame relatie.