Het is natuurlijk bijzonder om opa en oma te worden, maar voor Jan en Jeanne Dekkers uit Aarle-Rixtel was het vrijdag dubbel feest. Zij kregen op dezelfde dag twee kleinzonen; Koen en Ties.
Dochter Marianne Leenen-Dekkers en schoonzoon Stephan Dekkers kregen zoals gepland op vrijdag hun eerste zoon. Ties werd in het Helmondse Elkerliek ziekenhuis met een keizersnede gehaald.
Onverwacht viel de geboorte van Koen op precies dezelfde dag. Ouders Roland Dekkers en Christel van Dommelen waren nog niet helemaal op zijn komst voorbereid, want schoondochter Christel was pas over twee weken uitgerekend.
Koen werd geboren op dezelfde afdeling van het Elkerliek ziekenhuis als zijn neefje Ties. Beide jongetjes zijn kerngezond.
Opa Dekkers was zo gelukkig met zijn nazaten dat hij op een beschuit met muisjes zijn gebit kapotbeet. De gehavende tand weerhield hem er niet van om maandag samen met zoon Roland en schoonzoon Stephan Leenen het Helmondse gemeentehuis te bezoeken. Daar deden de twee kersverse vaders samen met de nieuwbakken opa aangifte van de geboortes van de twee jongste Dekkers-telgen.
Koen heeft wel wat weg van zijn opa Jan Dekkers. De baby heeft het blonde haar dat de familie Dekkers kenmerkt.
Ties lijkt Koens tegenpool, want hij heeft meer weg van de schoonfamilie van de Dekkers. Ties had al meteen bij zijn geboorte een dos zwart haar.
Oma Jeanne Dekkers verwacht geen problemen met de verjaardagen: We gaan gewoon s morgens en s middags vieren.