Kok bakt en serveert levende vis
Een chefkok in de Taiwanese stad Chiayi ligt onder vuur van dierenliefhebbers, omdat hij vis levend bakt en serveert. De karper wordt nog spartelend
lees verder bij nieuwsblad.be »Gerelateerde artikelen
Voor de mensen met een sterke maag:
Filmpje
Is dat niet lastigom een spartelende vis op te eten?
Aah, das best wel vies en sneu..
It's okay to eat fish, 'cause they don't have any feelings.
Kurt Cobain
vreselijk, stelletje *pieeeeep*!
Dit gaat te ver, een kreeft dood koken vind ik al een rotstreek maar dit is gewoon afschuwlijk
Oeps, als dit Japanse culinaire gedoe maar niet overslaat naar Europa, kom je straks bij de slager, staat daar een levende koe, kun je zelf je eigen, verse karbonaadje eruit hakken ...
dit gaat dus echt zwaar te ver in de wereld waar we leven, wordt er nou echt alleen maar aan onszelf gedacht
belachelijk gewoon!!
We gooien al jaren kreeften levendig in de pan, en dat weten de happers ook. Niet dat ik het niet erg vindt he, maar tis wel een beetje dubbel
jakjakjakjak!!! super zielig
die mensen moeten ze ook lekker opbakken!!!
Dit komt oorspronkelijk uit China.
Wat een smeerlappen, ik heb hier voor dat soort mens ( lees beesten) wel grote braadpannen, die vul ik met plezier met frituurolie .
Ik wil hun wel even 4 minuutjes erin leggen.
Dan weten ze meteen wat zo'n dier voelt, walgelijke gasten.
Die mensen die dat willen eten zijn ook welkom bij huize Gekke Ger. Bah.
@ Deniz: mmm ik zal eens kijken of ik zo'n grote wok heb...
Quote
Nynke:
Voor de mensen met een sterke maag:
Filmpje Mijn god, dat is echt zielig.
Even aan alle die vegetariërs die wel vis eten: kijk hier eens naar, is dat soms minder zielig dan een kalfje met van die schattige grote ogen die (na een goede verdoving) wordt geslacht??
Ik houd niet van vis, maar dit gaat echt te ver.
Dit gaat nogal téver...
Met kreeft is het wel zo dat ze ze levend in de pan gooien maar dan zijn ze al snel dood, en hier leeft de vis nog als deze geserveerd word... gaat echt tever.
shit, kostte me bijna een hartstilstand
Brrrrrrrr
Als die vis nog leeft na het bakken...issie ook niet gaar
Quote
antoine:
shit, kostte me bijna een hartstilstand
Ik zei nog zo: "voor de mensen met een sterke maag". Misschien had ik er bij moeten zeggen "en een sterk hart". Mea Culpa
Okay, WAAR kan je je handtekeneing, of naam, of geld, of watdanook zetten om die shit tegen te gaan? Wat een f*ckers! >=( Dit gaat echt VEEL te ver! Bij mij doet dat filmpje het niet, maar ik kan me dr iets bij voorstellen...
Wij eten het vers en spartelend
*gollum gollum*
Edit Jivebunny: Onnodige gequote in de reactie verwijdert. Klik hier voor de F.A.Q., reactie gewijzigd.en ga maar zo door
het is maar een vis die toch dood gaat dus waaarom als die commentaar van dat het zo slecht is die vissen gaan dood en ze zijn heus niet belangrijker dan mensen
Quote Mrspeed:
Dit gaat nogal téver...
Met kreeft is het wel zo dat ze ze levend in de pan gooien maar dan zijn ze al snel dood, en hier leeft de vis nog als deze geserveerd word... gaat echt tever.
vind een kreeft koken net zo inhumaan eigenlijk.
al dat dierenleed..
@B.Kutlu;
Iets meer respect voor het leven graag. Jij gaat ook ooit dood, maar ik hoop voor je dat je niet levend opgegeten wordt.
En die quotes verpesten de opmaak een beetje
Quote
Broken_Dream:
Bij mij doet dat filmpje het niet, maar ik kan me dr iets bij voorstellen...
Ga maar naar
Klik. Rechts van het artikel staat een link naar het filmpje
(ik heb hier geen woorden voor)
Quote idsje:
Oeps, als dit Japanse culinaire gedoe maar niet overslaat naar Europa, kom je straks bij de slager, staat daar een levende koe, kun je zelf je eigen, verse karbonaadje eruit hakken ...
Zul je eerst nog wat dierlijke anatomie moeten gaan studeren anders vindt je die karabonade nooit
(zit namelijk in het varken dat ernaast staat)
Quote:
en ga maar zo door
het is maar een vis die toch dood gaat dus waaarom als die commentaar van dat het zo slecht is die vissen gaan dood en ze zijn heus niet belangrijker dan mensen
omdat het ook de manier is waarop hij dood gaat.
Tevens vind ik persoonlijk dat al het leven dezelfde waarde heeft, waar ik mee wil zeggen dat het in mijn ogen verkeerd is een ander levend wezen te verminken of te doden als dit niet noodzakelijk is om zelf te overleven.
@ b.kutlu
dat die vis doodgaat vind ik best, eet ook vlees, maar het is de manier waarop, in 1 klap of langzaam terwijl het vlees al gaar is
vind het gewoon te ver gaan, ok okee dat kreeften en garnalen levend worden gekookt, dat ik ook alleen omdat je ze anders slecht dood krijgt. en die worden niet net voordat ze dood gaan eruit gehaald om dan leven opgegeten te worden..
B.Kutlu
Ik eet echt wel vis en vlees maar levend koken, braden, bakken of stomen.
Dan hoef ik het niet, en die gasten die het eten, plukken het van een levend dier af.
Dat vind ik erg ziek en smerig.
Wanneer ze eerst gedood en geslacht worden op een humane manier eet ik elk dier.
Quote
pokerfacepeter:
Quote idsje:
Oeps, als dit Japanse culinaire gedoe maar niet overslaat naar Europa, kom je straks bij de slager, staat daar een levende koe, kun je zelf je eigen, verse karbonaadje eruit hakken ...
Zul je eerst nog wat dierlijke anatomie moeten gaan studeren anders vindt je die karabonade nooit
(zit namelijk in het varken dat ernaast staat)
LOL
B.Kutlu gaat ook een keertje dood en is ook niet belangrijk voor de mensheid
en dat vissen niet belangrijk zijn voor de mensen, is natuurlijk onzin... van welke planeet kom jij?
Quote
Jazco2nd:
B.Kutlu gaat ook een keertje dood en is ook niet belangrijk voor de mensheid
en dat vissen niet belangrijk zijn voor de mensen, is natuurlijk onzin... van welke planeet kom jij?
Datzelfde geld voor jou en iedereen,
en hij zei dat vissen niet belangrijker zijn dan mensen,
das wat anders.
Bah, laat dan maar zitten.
zorgt zo'n yin-yang vis voor balans in je lichaam?
Mmm.. Levend vis op mijn bord om op te eten..
Nog thanks.. Krijg ik spontaan medelijden..
Waarom zou je medelijden krijgen? Als een reiger een vis vangt, eet die rijger de vis ook langzaam op - levend en zonder verdoving. Waarom moeten mensen altijd zo humaan zijn...
Geef mij maar een goed doorbakken visje in plaats van een rauwe...
-Rob
Dat hoef ik niet eens te eten
Quote
pokerfacepeter:
(ik heb hier geen woorden voor)
Quote idsje:
Oeps, als dit Japanse culinaire gedoe maar niet overslaat naar Europa, kom je straks bij de slager, staat daar een levende koe, kun je zelf je eigen, verse karbonaadje eruit hakken ...
Zul je eerst nog wat dierlijke anatomie moeten gaan studeren anders vindt je die karabonade nooit
(zit namelijk in het varken dat ernaast staat)
humor, sorry
OMG das ontzettend zielig voor zo een beestje, en enorm misselijkmakend!!!
Doe mij maar een
BROODJE AAP
wat zielig zeg, wel knap dat zo'n vis blijft leven terwijl ie gefrituurd wordt
.
Quote Phoenix:
Waarom zou je medelijden krijgen? Als een reiger een vis vangt, eet die rijger de vis ook langzaam op - levend en zonder verdoving. Waarom moeten mensen altijd zo humaan zijn...
-Rob
Ja, Robje, daar zijn we mensen voor...
(mens - human - humaan ...)
Ik zou dat gerecht niet willen eten.... Vind het namelijk zielig voor de vis.
(ook niet omdat ik geen vis lust
)
gelukkig lust ik geen vis
Te triest voor woorden, ik wist al gelijk dat het uit een van die aziatische landen zou komen. Daar eten ze alles op de meest verschrikkelijke manieren. Dit gaat toch echt te ver, de mensen die dit eten hebben totaal geen respect voor levende wezens.
jezus, dat is wel erg extreem
Ik vind t wel apart.. ik ben wel een dierenliefhebber maar ik weet niet of we dit wel moeten afkeuren.. de vis wordt toch wel gegeten.. en waarom hier wel over beginnen en niet over kreeften.. die worden toch ook levend in kokent water gegooit?
Quote Phoenix:
Waarom zou je medelijden krijgen? Als een reiger een vis vangt, eet die rijger de vis ook langzaam op - levend en zonder verdoving. Waarom moeten mensen altijd zo humaan zijn...
my thoughts exacly.
We zijn TE ver verwijderd van onze natuur.... We staan gewoon een stukje hoger op de ladder in de natuur.
jammer voor die vis, beter voor ons.
Denk je dat een beer of leeuw je ook eerst netjes een humaan spuitje geeft en je dan op eet ofzo?
Die vreet jou op met huid en haar..
oke dit was goor. ze plukken gewoon stukken vlees uit de vis terwijl het beest nog leeft
hoe zou je het zelf vinden als iemand een stuk uit je been snijd terwijl je onder een laag zoetzuur saus ligt? en je leeft nog?
Dit is sick
@cletus,
@thomasqui,
@Phoenix: zullen we dan ook maar meteen kanibalistisch worden, dat is immers toch ook de natuur?!
Quote
strekkie001:
oke dit was goor. ze plukken gewoon stukken vlees uit de vis terwijl het beest nog leeft
hoe zou je het zelf vinden als iemand een stuk uit je been snijd terwijl je onder een laag zoetzuur saus ligt? en je leeft nog?
Zolang ze mn darmkanaal niet raken lol
Ik ben gek op vis, maar dit is wel sneu voor het beestje, maar er gebeuren zoveel rare dingen met dieren die geslacht worden. Kentucky Fried Chicken manipuleert de groei van de kippen zodanig, dat er kippen met 5 poten ontstaan, lijkt me ook niet echt de bedoeling. Maar ze serveren het wel en krijgen er nog vet voor betaald. Hier in NL is het nog niet zo heel erg als in andere landen, maar bijv. het casteren van biggen (zonder verdoving) mag van mij ook wel verboden worden. Ik ben het niet altijd eens met de geitenwollen dierenactivisten, maar de behandeling van dieren in het algemeen mag wel iets beter, wat mij betreft
is dit normaal????
kreeft in een pan kokend water is binnen een paar tellen dood, deze vis zie je gewoon nog een half uur happen terwijl alles achter zn kieuwen wordt opgegeten!!
Levende Peking-eend. Ook niet verkeerd. Vliegt steeds van je bord.
De mensen die het gerecht bestellen moeten aangepakt worden!!
Als zij inzien dat die dierenmishandeling is, dan bestellen ze het niet meer.
En als niemand het meer besteld, dan hoeft de kok het ook niet meer te maken.
voor:
de vis sterft sowiso een gruwelijke dood... levend gegeten of niet.
het is hip.
tegen:
dit is veel pijnlijker dan het normale sterven na de vangst, door niet in het water te zijn.
het lijkt me vreselijk voor veel mensen om een levend dier te eten, als ik dit op mijn bord zou krijgen zou ik aan de kok vragen hem te vermoorden voor ik begin met eten
dus:
wie dat bedacht heeft dompelen we in kokende olie en gooien tussen beren die al een maand niets hebben gegeten
Jowww
Lid
WMRindex: 56
OTindex: 0
Wnplts: Den Haag
ik lust geen vis, maar dit is eigenlijk gewoon dierenmishandeling.
De vis wordt levend gebakken en daarna spartelend geserveerd.
Ik wist niet dat er vuurvaste vis bestond.
Volgens mij spartelt zoiets voorlopig ook nog wel in je maag .
Uiterst onbeschaafd.
Bijna net zo erg als het op de meest gruwelijke wijze martelen en vermoorden van honderden mensen elke dag in Darfur en andere brandhaarden in de wereld. Ik zie niet in waarom iemand actie zou moeten gaan ondernemen om die vis te redden, als hij zich niet eens bekommert om het lot van zijn eigen soortgenoten.
Ik vraag me overigens af of die vis na het opdienen nog wel leeft. De beweging van de bek kan best een laatste stuiptrekking zijn.
Levende inktvis eten ze daar ook graag en heb ooit een japanse sushi chef een vis levend zien fileren....
Maja kreeften worden ook levend gekookt.....(daar hoor je niemand over)
niet dat ik enige vorm van mishandeling goedkeur hoor, dit vind ik allemaal walgelijk.
Iets wat je wilt eten maak je eerst dood, wie zoiets flikt is gewoon maf en dient zelf in een grote pan met frituurolie te worden gestopt. Ongeacht de andere gruwelen ter wereld die mensen elkaar aandoen, dat moeten ze onderling maar lekker oplossen, maar een dier levendig opeten, en ja, een stuiptrekking zie ik nog als een teken van leven, als je dat kan dan ben je erg, heel erg de weg kwijt.
Ik hoop eerlijk gezegd dan de pijn het beestje teveel is geworden en in een schok is of een hartaanval heeft gehad, zodat hij niks voelt.
ik hoef niets levends op mijn bord te krijgen, smijt t net zo hard terug
dit is echt wreed, gewoon erg!!!
Maarja in Japan is levende octopus een lekkernij, vind ik trouwens ook erg wreed. Maak het eerst dood in 1 keer zonder da thet beest het voelt, daarna bereid je het.
Quote
Katjuh:
Ik zou de vis niet eens meer lusten als ik hem op mijn bord zie bewegen!!!
hoezo nie? das tog lekker vers
er zou een wet moeten komen die dit verbiedt!
Als we de complete wereldproblemen er bij gaan halen is het inderdaad niet zo belangrijk.
Maar het lijkt me niet echt eetlustopwekkend om de vis nog te zien bewegen op je bord en die oogjes staren je dan zo aan... Ik vind het schoonmaken van dode vis al vervelend als de kop er nog aanzit, ook al slaat dat nergens op. Verder heb ik niet zo'n hoge pet op van het gevoelsleven van een vis, maar dit vind ik tamelijk onmenselijk.
Hoelang kan zo'n vis dan zonder zuurtof? Dat kunnen ze toch alleen uit water halen? Ik zou denken dat ie al lang zou moeten zijn gestikt tijdens het bakken/naar een tafel brengen.
Zo'n beest maakt dan adrenaline aan waardoor het beter smaakt. Over kreeften zeiken jullie niet maar over n karper wel.
@iedereen die het over kreeften heeft en dat zijn er mij teveel: Een kreeft die levend wordt gekookt is natuurlijk verschrikkelijk... maar vóórdat dat beest uit de pan gehaald wordt, istie toch wel definitief dood... die wordt dus niet leven en in vol "bewustzijn" kaalgepeuzeld... waarmee heus niet bedoeld wordt dat het van de kreeften OK is ofzo... Dit gaat nóg een stapje verder...
hoe kan je een levende vis nou bakken en daarna levend serveren?? als je zo'n beest gaat bakken is het daarna toch wel dood hoop ik....
ik zou het niet op mijn bord hebben willen hebben een levende vis.
eet smakelijk
lijkt me vreselijk voor die vis... hij vecht voor zn leven terwijl mensen rustig een hapje van em nemen, maar dat die vis nog leeft nadat ie in de frituurpan heeft gelegen
alleen een dier heeft vrijwel geen besef over wat er gebeurd, ze hebben immers niet het zelfde besef als hier. Als die mensen daar gelukkig worden van een levende vis, ik hou ze niet tegen. Als je dit allemaal maar gruwelijk vind, kun je beter helemaal met vlees en vis eten stoppen want het is allemaal ziek.
@KumikoDat ben ik niet helemaal met je eens, m'n pa heeft ook een toom kippen in z'n tuin lopen.
Die hebben een goed leven en wanneer er één in de pan moet , word met een bijltje zijn kop er in één keer afgehakt.
Dat lijkt mij vrij normaal, de bio industrie is idd walgelijk.
Niet dat ik dit goedkeur hoor, maar als ik bedenk hoe kikkers aan hun einde komen omdat er mensen zijn die kikkerbilletjes willen eten. Eerst worden ze verzameld door ze levend op een stok te prikken. Vervolgens wordt hun achterlijf ervanaf gehakt en de rest laten ze levend achter. Ook deze kikkers hebben een flinke doodstrijd. En dat wordt gewoon in nederland gegeten.
De bio-industrie is ook niet fijn om alle ins en out te weten. Maar ook dit kan gewoon doorgaan in Nederland.
Bovendien twijfel ik erg aan het verhaal dat de vis nog een half uur op het bord kan blijven leven. Ik heb ook een keer de film van de levende sushi gezien en volgens mij werd hierbij verteld dat ze heel snel moesten wezen om de vis nog levend op tafel te krijgen. 30 minuten lijkt me dan ook erg veel.
Wat de genoemde kraaften betreft valt het soms nog wel mee gelukkig. Er zijn koks die zo humaan zijn om even een mes in de kop van de kreeft te zetten. Is iets minder mooi misschien op het bord maar wel zo humaan.
De vis wordt levend gebakken en vervolgens spartelend geserveerd.
Ik kan het niet meer volgen. Als ie levend of dood is gebakken is ie daarna toch dood?
Hoe kan ie dan spartelend worden geserveerd?
SCHANDALIG!!! Hiervoor heb ik geen woorden.
Hoe moet die vis trouwens ademen?
Moet je die stumper zien liggen creperen! Wie kan het nu over zijn hart verkrijgen om vlees uit het lichaam van zo'n levend dier te rukken? Ik vind het dieptriest!
Ik ben ook tegen het koken van levende kreeften en levende slakken. Dit laatste heb ik eens gedaan in opdracht van Franse vrienden. De gemenerik die ik ben! Ik was vergeten het deksel op de pan te leggen en toen het water te heet was geworden, kropen de slakken rond op de rand van de pan. Je schijnt slakken nl. te moeten opzetten in koud water. Als je ze in kokend water kwakt, komen ze niet uit hun huisjes en dan moet je later zo moeilijk gaan zitten pulken om ze eruit te krijgen.
@tistochwat
Haha, lijkt me idd een smerig werkje, het lijkt mij zowiezo niet zo'n goed idee om slakken te eten, lijkt me so smerig..
Quote Tistochwat:
Hoe moet die vis trouwens ademen?
De kieuwen van een vis zitten in / net achter de kop... Dus in principe zou hij nog kunnen ademen...
Maar z'n hart is verwijderd of gebakken, dus de vis heeft geen bloedsomloop meer!
In sommige landen (ik meen philipina en thailand) worden apen herzenen gegeten van levende apen. Het geldt als delicatesse. Men gaat aan een tafel zitten waar midden een gat zit. Daar verschijnt al schreeuwend een aap met opengezaagd schedel. Dan gaat men de herzenen uitscheppen. Het schreeuwen houdt na een tijd vanzelf op. Eet smakelijk.
Quote
Nynke:
Voor de mensen met een sterke maag:
Filmpje OMG
..dit kan gewoon niet..en dan plukken ze stukjes vlees eraf
Ik vind het echt schokkend en verschrikkelijk om te zien.
Heb filmpje na paar secnden weer uitgezet.
Dan spoor je gewoon niet
Ik heb de film nu pas gezien. Hoe kan een vis nog leven terwijl het gebakken is. Het lees wat gegeten wordt is ook wit en dus gaar.
Het lijkt mij meer een april grap waar onnozelen erin trappen.
Op You tube circuleren ook films (kennelijk gemaakt door muslims) die laten zien dat als je cola over varkensvlees giet er na korte tijd maden uit komen. Ook zoiets wat nooit kan kloppen
kok in de pan
vis van de kaart..
zo had de vis het ook
niet bedoeld..
Quote SuperSuuz:
tistochwat
Haha, lijkt me idd een smerig werkje, het lijkt mij zowiezo niet zo'n goed idee om slakken te eten, lijkt me so smerig..
Inderdaad, ze smaken naar elastiek. Zonder sausje zijn ze niet te pruimen. Dus je kunt net zo goed alleen de saus op een stokbroodje smeren.
Quote Hank:
De kieuwen van een vis zitten in / net achter de kop... Dus in principe zou hij nog kunnen ademen...
Ja, maar een vis kan toch alleen maar zuurstof uit water halen?
[quote=Burter][quote=Phoenix]Waarom zou je medelijden krijgen? Als een reiger een vis vangt, eet die rijger de vis ook langzaam op - levend en zonder verdoving. Waarom moeten mensen altijd zo humaan zijn...
Heb jij een reiger een vis zien bakken?
en een reiger eet de vis op zodat ie in de maag binnen een minuut dood is dat is altijd nog humaner dan op je bord geserveerd worden
dat is best zielig.maarja wel het verste van alles.
En dan wordt dierenmishandeling niet goedgekeurd in China...
dit is nog veel erger...
hmm...filmpje doet t niet (meer) ik zal wel te laat kijken! dieren eten is ok, maar laat zo'n dier niet onnodig lijden!
Ben ik nu de enige die zich afvraagt hoe die vis kan ademen zonder water?
@Lauo, hij wordt meteen uit het water gehaald, dus dan leeft ie nog, toch?
Quote
Nynke:
Quote
Broken_Dream:
Bij mij doet dat filmpje het niet, maar ik kan me dr iets bij voorstellen...
Ga maar naar
Klik. Rechts van het artikel staat een link naar het filmpje
huh? kan het niet zien? (tinypic?)
Comment Anoek: Het artikel is al vrij oud, misschien doet hij het daarom niet?
Om hier te kunnen reageren moet je lid zijn.
Meld je
nu aan.
Login via: