Een schaap is het afgelopen weekend gruwelijk mishandeld in een weiland bij Zoetermeer. Het dier werd met een brandbare vloeistof overgoten en in brand gestoken.
Van de daders ontbreekt nog elk spoor.
Dat heeft de politie Haaglanden vandaag bekendgemaakt. Het schaap is er zo ernstig aan toe dat een dierenarts het beest moet laten inslapen, zegt een woordvoerder van de politie tegen elsevier.nl.
Het schaap stond in een wei aan de Aziëweg in de buurt van het gemaal in recreatiegebied Noord Aa. De faunabeheerder vond het zwaar mishandelde dier maandagmiddag, aldus de politie. 'Hij was er vrijdag voor het laatst geweest, toen was er nog niets aan de hand.'
De vacht op de rug van het schaap is compleet weggebrand en het dier heeft derdegraads brandwonden op een van zijn voorpoten.
Van de dader of daders ontbreekt nog elk spoor. De politie, die een onderzoek is gestart, zegt te hopen dat door het naar buiten brengen van dit nieuws eventuele getuigen zich zullen melden. Ook iedereen die ook maar iets heeft gehoord of weet over de zaak, wordt gevraagd zich te melden bij de politie.